digital.bgМicrosoft нямат съществена конкуренция сред компютрите от премиум сегмента, но ситуацията

...
digital.bgМicrosoft нямат съществена конкуренция сред компютрите от премиум сегмента, но ситуацията
Коментари Харесай

Снимка разкрива как ще изглеждa интерфейса на Windows Lite

digital.bg

Мicrosoft нямат основна конкуренция измежду компютрите от премиум сегмента, само че обстановката е напълно друга при бюджетните устройства. Продажбите на хромбуци не престават да се усилват и това се трансформира в сериозна опасност за позициите на компанията в този ценови клас. Именно поради това Microsoft към този момент работят над нова платформа, която се казва Windows Lite и е създадена като пряк съперник на Chrome OS, съобщи BGR. 

Благодарение на нова фотография, която бе оповестена в интернет разбираме и по какъв начин ще наподобява интерфейса на операционната система. Windows Lite няма да се продава независимо на пазара, а вместо това ще бъде авансово конфигурирана на лаптопите на водещите производители. Концепцията на Microsoft планува новата им платформа да е съвместима единствeно с  Progressive Web Apps (PWAs) и Universal Windows Platform (UWP) приложенията.

 



 

Включването на думата " Lite " в името не е инцидентно и желае да подчертава върху обстоятелството, че това е олекотена версия на Windows 10, предлагаща лимитирани функционалности. Първите устройства с платформата ще се зареждат от идващото потомство процесори на Qualcomm. Windows Lite ще се трансформира в един от водещите акценти за компанията на Мicrosoft Build конференцията им през май и несъмнено има капацитета да изостри конкуренцията измежду бюджетните устройства.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР